Det känns som om det vore igår de små knatarna skulle döpas, pottränas och mycket annat, men så är det förstås inte. Det är rent av som så att de växer så det riktigt knakar. Jag hinner knappt köpa nya kläder innan de är urvuxna och nytt måste inhandlas igen. Men hur märker man mer att barnen växer?

Det där med språk

Helt plötsligt kommer äldsta barnet och börjar slänga ur sig engelska uttryck lite hipp som happt. Har jag lärt ungarna uttrycken? Nej, det visar sig att de kommer från datorspel och olika chattar barnen har deltagit i. Det måste väl ändå vara ett rejält bra tecken på att barnen har vuxit? De börjar ta till sig ord och uttryck även på andra språk och kollar upp vad de betyder. Sedan läggs de in i det vardagliga talet. Måste vara ett enormt plus inför det att skolan börjar igen. Helt plötsligt kan även de lite yngre barnen engelska uttryck.

Mognad

Mina barn har alltid fått ta en hel del ansvar. Kanske är det då inte så konstigt att de är något mer mogna än andra barn? Under den senaste tiden har mognaden dock stigit rejält. De vill hellre prata om vuxensaker än om barnleksaker, de önskar sig pengar till sparkontot istället för dockor och bilar. Ja, jag säger det. När jag var i samma ålder var jag inte alls lika vuxen.

Urvuxet innan det blir utslitet

Sedan gamla tider har jag varit van vid att barnen har ärvt kläder av varandra. Det är inte helt enkelt nu. Här växer barnen riktigt fort och innan kläderna är utslitna har de blivit urvuxna. Det är ofta också som så att kläderna blivit omoderna inför det att nästa person ska ärva dem och hur ska man göra då? Det är helt enkelt bara att se glad ut och handla. Barnen växer ju i alla fall.