En vanlig helg hos oss ser nog ut som hos de flesta andra. Det är en hel del städning, tvätt och rensning som ska göras. Blommorna ska vattnas, gräset klippas och så vidare. Man måste helt enkelt hinna med allt man inte tidigare har gjort i veckan när jobbet har hägrat. Sedan är det så klart också trevligt att ta lite sovmorgon och äta lite extra gott. Men hur ser vår helg ut?

Frukost

Jag brukar börja lördagen med att starta en tvättmaskin redan innan frukost. Sedan brukar jag duka fram så att hela familjen kan äta tillsammans. Det händer nämligen inte ofta på vardagar. Efter frukost slår jag igång diskmaskinen. Jag brukar sedan passa på att hänga tvätten och vattna blommorna. Sedan umgås jag med familjen och vi hjälps åt att städa huset.

Eftermiddag

Under eftermiddagen brukar vi hitta på något. Vi kanske åker och badar eller så pysslar vi lite hemma. Vi äter också middag. På sommaren brukar vi grilla och annars kanske vi hjälps åt att laga lite olika rätter. Ofta äter vi omkring klockan fem men ibland kan det bli lite senare.

Kvällning

Under kvällen tittar vi ofta på någon film eller spelar lite sällskapsspel. Det händer också att vi spelar spel ute i trädgården om vädret är skönt. På lördagarna får barnen ofta sitta uppe lite längre men det beror så klart på vad som ska hända på söndagen eller på vad som har hänt på lördagen.

Söndag

På söndagen förbereder vi ofta för skoldag och kommande arbetsdag. Kanske ska idrottskläder och fritidsutrustning packas inför veckan? Ska några läxor vara klara? Söndagen slutar ofta lite tidigare än lördagen så att både barn och vuxna får sin nattsömn innan väckarklockan ringer på måndagen. Helgerna går ofta allt för fort. Det känns som att man inte hinner komma hem från jobbet på fredagen innan helgen är slut igen.