Jag har alltid gillat att fika med vänner. När jag blev mamma blev det dock ett litet uppehåll. Det var svårt att ta med sig barnet till fiket, och tänk om barnet börjar skrika mitt i allt? När barnen blev lite större och började skolan blev det dock annat ljud i skällan. I dag kan jag lätt ta mig tid att gå på stan och ta en fika på ett finare café med en eller flera vänner. Ibland har de sina större barn med sig, och de får gå lite själva på stan medan vi sitter på cafét. Men vad brukar vi fika?

Matigare fika eller bara kaffe?

Ibland kan vi träffas vid lunchtid och då blir det ofta något matigare vi äter. Det behöver inte vara varm mat utan det kan vara en varm smörgås eller kanske en sandwich. Det brukar ofta finnas olika goda pålägg och fyllningar att välja mellan. Även de av mina vänner som är allergiker kan passa på att äta lite gott. Det brukar ofta inte vara så dyrt om vi inte väljer de allra lyxigaste caféerna.

Ibland händer det också att vi bara träffas lite snabbt för en kopp kaffe. Det kan vara så att vi bara träffas helt slumpartat i affären och bestämmer oss för att prata en liten stund. Då blir det ofta bara en slät kopp kaffe eller en cappucino som vi sitter och smuttar på.

Träffas hemma

Det händer så klart också att vi träffas hemma hos någon i gänget. Det är ofta lite friare och då kan vi vanligen ha med barnen också. Det gör då inget om något barn blir lite ledset. Dessutom sparar vi en hel del pengar på det. Att dricka kaffe och fika på café kostar en hel del mot vad det gör att fika hemma.