Ja, nu har jag allt hittat en helt ny hobby som jag ska börja med. Men vad är det för hobby kan ni tänka? Jo, det är nämligen virkning. Men vad är virkning då? Jo, det ska jag tala om för er.

Att virka

Att virka är nästan lite som att sticka. Man använder sig av garn och virknålar som nästan ser ut som stickor. De har dock en liten krok i änden som används för att fånga upp garnet. När man virkar använder man ofta lite tunnare garner och det man virkar blir tunnare än vid stickning. Det är till exempel inte så vanligt att virka strumpor och liknande utan man virkar dukar, tunna koftor, små mössor och annat. Men jag vill inte bara virka kläder och dukar. Jag vill virka andra småsaker också. Men vad har jag tittat lite extra på?

Virka små djur

Jag har sett flera små söta och virkade djur. Det finns både hundar, katter och små björnar som man sedan fyller med vadd. Man kan ha dem som nyckelring, som prydnad eller kanske i dockskåpet. På tal om dockskåp vill jag såklart infoga min nya hobby även bland mina miniatyrer. Jag måste bara lära mig lite mer först. Att virka smått verkar pilligt men tänk att kunna skapa egna små mattor, riktigt små kläder på bara ett par centimeter och kanske lite miniatyrdukar.

Möjlighet att sälja alster

Jag fick min inspiration via internet och det var också där jag såg att man faktiskt kan tjäna en hel del på att sälja sina virkade alster. En virkad duk till ett dockskåp kan med lätthet säljas för över 100 kronor plus porto. Kläder till dockorna säljs för samma pris. När jag blir lite bättre på att snickra smått ska jag allt titta lite mer på det.