Ja, så har jag hittat en rolig hobby. Nu är det virkning jag har börjat med. Barnen tyckte till en början att det var lite fånigt. När deras kompisar frågade vad mamma gjorde och de fick svara ”virkar” var det många som log lite snett och undrade om det inte fanns roligare saker att göra, som datorspel eller kanske bakning. Men nej, virkning har blivit min hobby och barnen har accepterat det.

Virka till familjen

Det var faktiskt inte speciellt länge sedan flickorna hade hittat någon söt klänning de ville ha. Men den fanns inte att köpa utan den skulle minsann virkas. Då vet jag två som blev glada över att mamma kan virka ordentligt. Två klänningar blev beställda och det tog inte lång tid innan kompisar i skolan också ville ha de där klänningarna. Deras mammor och pappor kunde minsann inte virka och då blev den virkande mamman inte något att se ner på och tycka illa om längre. Skolans personal blev självklart också intresserad och frågade om det inte skulle gå att virka lite kläder till dockorna i de lite yngre årskurserna och det skulle ju såklart gå bra. Jag fick hem massor av garner och blev lovad att det absolut inte var någon stress med kläderna till dockorna. Men jag jobbade på och bara några dagar senare kunde barnen ta med sig de första kläderna till skolan.

Kan bli för mycket

Det gäller såklart också att tänka sig lite för. Kanske kan det bli lite för mycket virkande. Det ska ju vara roligt också. Att virka kläder till dockor är ju skoj men kanske vill jag virka något åt mig själv också. Jag har hittat en fin mössa och lite söta hårband som jag kan tänka mig att använda till sommaren och det ska jag sätta igång och virka nu.