När man har en lite större familj kan det då och då vara lite svårt att komma på vad man ska äta under veckan. Vi brukar alltid sätta oss och göra matlistor inför en ny månad. Ofta gör vi inte bestämda listor för varje dag utan snarare bara en lista på vad som ska ätas under månaden så att vi vet vad vi behöver handla. Vi ser alltså efter hur många dagar månaden har och så gör vi en lista med lika många maträtter. Då är det bara att pricka av på listan när man har ätit en av rätterna. Men vad brukar finnas med på våra listor?

Typiska barnrätter

Eftersom vi har små barn gör vi ofta rätter som de gillar. Köttbullar, makaroner, korv av olika slag, fiskpinnar och liknande brukar alltid gå hem hos dem. Ibland händer det att vi vuxna gör någon starkare sås eller väljer kryddigare korvar att äta medan barnen äter sitt.

Snabba rätter

Eftersom vi arbetar och barnen går i skola och på dagis blir det ofta inte mycket tid att över till matlagning i veckan. Då ska rätterna vara snabba att laga. Pasta med surimi brukar vara populärt och det går att laga på en kvart. Ibland kan det bli någon hamburgare. Ofta lagar vi också mat på helgen som kan ätas eller värmas under veckans gång om det behövs.

Äta ute

Då och då händer det också att vi får äta ute. Vi kanske har glömt bort att ta upp mat eller så är vi iväg på något och det blir för sent att åka hem och laga mat. Då kan det antingen bli en pizza, sallad eller något finare på restaurang. Barnen beställer ofta pannkakor, spaghetti och köttfärssås eller liknande rätter. Det är mat som ofta passar alla smaklökar hos barnen.