Jag har väl aldrig riktigt varit för det där med att promenera och träna. Det var inte förrän en av mina bästa vänner kom på idén att vi ju kunde gå tillsammans på stan som jag började ta tag i min motion. Vi går inte snabbt, men vi går i alla fall mer än vad vi gjorde tidigare. Men vad går det ut på och hur skiljer sig våra promenader från en vanlig shoppingtur?

Våra promenader

Vi brukar ofta mötas upp inne i stan då vi båda bor en bit utanför. Sedan promenerar vi helt enkelt längs med gatorna. Vi pratar om ditt och datt, om barnen, om veckans middagar och om vårt pyssel. Vi går i backar, genom parken och om det regnar håller vi oss under tak eller under träd så gott det går. Vi joggar lite smått i trappor och balanserar på kantsten. Det blir faktiskt ganska allsidig träning när man tänker efter lite extra.

Promenad eller shoppingtur?

För min del skiljer sig våra promenader från en shoppingtur väldigt mycket åt. För det första stannar vi inte vid några skyltfönster när vi är ute och motionerar utan då går vi på. Vi går inte in i någon affär, men det kan hända att vi stannar till vid en kiosk och köper dryck om det är varmt ute. Om det regnar kan vi gå genom gallerian i staden för att få lite tak över huvudet men annars är inte mycket synonymt med shopping. Om vi vill handla avtalar vi det innan, och om vi ska gå gör vi det.

Vardagsmotion

Våra promenader på stan kanske inte är något vi blir vältränade av men det är i alla fall vardagsmotion. Innan rörde jag knappt på mig alls så det här är nog allt en ganska rejäl förbättring av min träning.