Jag pysslar en hel del, och det är inte bara en sak jag håller på med. Jag gillar att blanda mina pyssel riktigt ordentligt och jag föredrar att para ihop flera pysselvarianter i ett och samma projekt. Jag har länge hållit på med miniatyrer och dockskåp just för att det är så roligt. Men vad går det egentligen ut på?

Skapa ett hem

Jag har börjat med att skapa ett hem åt mina små dockskåpsdockor. I början bodde de i en skokartong men jag fick sedan tag i ett riktigt dockskåp som jag började göra om. Det var inte i bästa skick så jag fick ordna med nya tapeter, golv och sätta in gardiner, fönster och lampor för att få huset beboeligt. Allt såklart i liten skala. Pilligt och svårt var det, men fint blev huset. Men dockorna måste ju såklart också ha möbler. Det håller jag på att ordna just nu, och det känns som att jag aldrig blir klar. Jag kan titta in i huset då och då och inse att ja, just det! En möbel saknas där, en gardin behöver bytas och så vidare.

 

Vad kostar det?

Det kostar inte speciellt mycket att hålla på med miniatyrer. Man kan använda mycket saker man hittar hemma. Kanske kan man använda ett mjölkpaket att bygga möbler av? Man kan använda små träbitar, man kan ta spillbitar av tyger med mera. Det finns också färdiga möbler att köpa men de kostar ofta en del. Ofta kan man dock få en hel del inspiration bara av att titta på bilderna. Lite gammal ståltråd, en plastbit, en fin kork med mera är sådant som kan vara bra att spara. Vill man göra ett badkar kan en liten plastburk fungera och så vidare. Det är med andra ord klokt att spara lite av varje.