Det lilla barnets hud är känslig och därför är det av stor vikt att du väljer bra babysängkläder. De ska inte bara vara snygga utan även funktionella och av bra kvalitet. De ska helst inte vara orimligt dyra, utan prisvärdheten är också en viktig faktor. Som mamma är det inte lätt att hitta rätt produkter, men vi ska försöka hjälpa dig med bra och hjälpsam information.

Välj bra material

För barn är det alltid bra att använda sängkläder i 100 procent bomull, då det är vänligt mot huden. De ska också vara fria från kemikalier, vilket det finns en certifiering för som kallas Öko-tex 100. Det är Öko-tex högsta standard och ett måste för kemikaliefria sängkläder. Det bästa är förstås att köpa produkter som är tillverkade av ekologisk bomull. The White Plot har ett bra utbud av högkvalitativa babysängkläder.

Fina och bekväma sängkläder

Förutom att materialet ska vara bra för din bebis och gärna även för miljön, ska de även vara bekväma att sova i. De ska vara lagom mjuka och inte för tunga, samt att de ska andas. När det handlar om sängkläder till din baby får de gärna vara fina också och passa den övriga inredningen. Det finns många olika mönster och färger att välja mellan på marknaden.